Posted by on 15. august 2017

TerrengTri – triatlon med lav terskel og høy innsats

Bilder: Nicolas La Forgia, Maria Stuifbergen og Anita Økdal

TerrengTri er tenkt som et triatlon som passer for alle. Det var derfor med stor glede at vi på startstreken fant en god blanding av deltagere som aldri hadde vært med på triatlon før, noen som hadde produsert nye triatleter i det siste, noen som øvde seg til Trondheim Triatlon og blant annet to hvor deres mor var innblandet i motivasjonen.

Marco – med hilsen til Mor

I tillegg har vi i år spesielt ønsket å få med oss ungdommer, da dette kanskje er ett av få triatlon hvor ungdom konkurrerer i samme felt som de voksne. Vi var derfor veldig glad for å se at 7 ungdommer fra 13-17 år var med.

Med startfelt på 39 stykker var det duket for en skikkelig spennende svømmeetappe, og her fikk man kanskje kjenne på litt mer av nabosvømmerens kropp enn man egentlig hadde tenkt.

Og der gikk starten på svømmeetappen!

Vannet holdt 16 grader, og det så friskt ut i den 12 grader varme skiftesonen når stive armer prøvde å dra tørre klær over våt hud. Men dette var fort glemt, og med en oppoverbakke som det første man begynte med i sykkelløypa kom varmen fort tilbake.

I forkant av årets TerrengTri var det noen interessante diskusjoner på forumet til Trondheim triatlonklubb på Facebook. Kunne man bruke hybrid/cyclocross, eller var terrengsykkel å foretrekke? Beslutningen hadde kanskje vært lettere å ta hvis løypa på kartet ikke gikk tvers gjennom skogen.

Tja, vi hadde en cyclocross som suste gjennom løypa, og i følge han var det «lettere enn på TV» – så da er det bare å benke seg foran TV’n for inspirasjon til vinteren.

Full fart på sykkeletappen

Etter å ha fått noen kledelige gjørmefregner på store deler av kroppen var det duket for løpingen, og det er virkelig her man kjenner hvor hardt man tråkket til på de første to etappene. Noen interne dueller, vinnerskaller, og tanken på å snart kunne få komme i mål gjorde at det var flere som lå strødd i målområdet. Her var det rom til å utfolde seg etter eget konkurranseinstinkt, og det var masse idrettsglede å spore.

 

Hard ungdomsduell om 3. plassen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

God stemning i målområdet

 

For de som er interessert i hvordan det gikk, ligger resultatene her. Tidtakingen ble gjort manuelt, og det kan gi utslag i små eller større feil. Finner du noe som ser rart ut så meld i fra. Vi ønsker oss elektronisk tidtaking til neste år, så får vi se om ønsket blir oppfylt.

Terrengtri 2017 resultat Ark1 (trykk på det lille bildet som kommer opp så blir det stort og mer leselig)

Flotte ungdommer som var med

Herrepall – Bjørn, Marius, Peder

Damepall, Anne, Grete, Synnøve

 

Mange flotte bilder fra dagen ligger her https://flic.kr/s/aHsm6fayaq og på Facebook forumet til Trondheim triatlonklubb.

Tusen takk til alle deltagere, funksjonærer og alle som så på.

TerrengTri arrangeres omtrent til samme tid neste år, hjertelig velkommen tilbake!

 

Posted in: Generelt