Liker du å trene allsidig? Varierer treningsformene dine med sesong og føre? Ønsker du å drive med kondisjonsidrett uten spesialisering? – Triatlon er idretten din!

Triatlon er en allsidig idrett som består av tre disipliner: Svømming, sykling og løping. I triatlonkonkurranser gjennomføres de tre disiplinene i rekkefølge uten pause, så deltakerne må skifte bekledning og utstyr mellom hver disiplin mens klokka går. Triatlon er allidrett for barn – og for voksne!

Blant de som har hørt om triatlon, er inntrykket ofte at dette er ekstremt og bare for hardbarkinger. Mange ser for seg Ironman Hawaii eller Norseman Extreme Triathlon. Det er sant at det finnes lange og harde triatlonkonkurranser, men det er slett ikke hele sannheten. Langt mer grunnleggende for de fleste triatleter er at de liker å holde seg i form, at de trener allsidig og i pakt med hverdagens rammeverk og skiftende krav.

De vanligste distansene i triatlon er olympisk distanse (1500 meter svømming, 40 km sykling og 10 km løping), halv ironman (1900 meter svømming, 90 km sykling og 21 km løping) og ironman (3800 meter svømming, 180 km sykling og 42 km løping). I tillegg finnes det et utall kortere sprintdistanser. Noen ser seg ut en av de lange distansene som en måte å teste egne grenser. For andre holder det lenge å ha en kort triatlonkonkurranse som mål å trene mot. Andre igjen ønsker ikke å delta i konkurranser men liker variasjonen sporten gir.

Triatlon er en idrett som har plass til alle. Triatlon er den perfekte mosjonistidretten.

Du kan lese mer om triatlon her.