Vi prøver å få til Barnetri i 2021 i løpet av juni! Mer informasjon kommer her når vi vet mer.

Barnetri er et triatlonarrangement for barn mellom 5 og 13 år. Dersom småsøsken under 5 år veldig gjerne vil være med så får de det. For eldre søsken, foreldre, besteforeldre, naboer og andre arrangeres Terrengtri rett etter Barnetri. Mer informasjon finnes under Terrengtri.

Praktisk gjennomføring: 

Svømmingen i Barnetri foregår mellom to murvegger i et oppmurt «basseng» i Kyvannet. Bakken skråner utover så det går an å vasse eller svømme, avhengig av barnets ferdighetsnivå. Barn som har våtdrakt må gjerne bruke den, men det er ikke et krav. Barn som ikke er svømmedyktige kan også bruke armringer dersom de ønsker. Foreldre kan følge barnet så mye som det trenger for å føle seg trygg både på svømming, sykling og løping.

Svøm

Barnet svømmer (evt vasser) i vanlige svømmeklær, og kommer så opp på land og inn i skiftesonen – som kanskje er noe av det artigste for barn i triatlon. I skiftesonen hjelper foreldre eller andre barnet med litt avtørking, og på med sko, hjelm og t-skjorte hvor nummeret er festet. Hvis man ønsker å gjøre som de proffe bytter man ut lissene i joggeskoene med strikk (egne systemer for dette kan kjøpes på løpeskobutikker og andre sportsbutikker).

Sykkel

Dersom sykkelen henger på stativet løfter foreldrene sykkelen ned, og barnet triller sykkelen til man er utenfor skiftesonen. Så sykler barnet den distansen som er oppgitt. Det er en litt bratt bakke i starten hvor de aller minste barna kanskje må få litt hjelp, og for de større barna er det en litt bratt bakke litt senere, hvor de kanskje må gå av sykkelen og trille opp.

Løp

Når barnet er ferdig med sykkeletappen, gir de fra seg sykkelen til en funksjonær, og fortsetter på løpeetappen. Så er det bare å løpe til man kommer i mål!

Barn kan melde seg på i følgende klasser (selv om man kan svømme/sykle/løpe lenger enn det som er oppgitt, må alle følge klasser jfr. reglene til Norges Triatlonforbund).

Mikro-Tri 5 – 7 år

  • 25 meter svømming (ingen krav til svømmeferdighet, armringer kan brukes)
  • 400 m sykling – alle typer sykler, inkludert sparkesykkel og støttehjul kan brukes
  • 150 m løping

Mini-Tri 6 – 10 år

  • 50 meter svømming (armringer kan brukes)
  • 1 km sykling – alle typer sykler, inkludert sparkesykkel og støttehjul kan brukes
  • 500 m løping

Barne-Tri 11 – 13 år

  • 100 meter svømming (kun svømmedyktige)
  • 3 km sykling – ”vanlig sykkel” – ikke racersykkel
  • 1 km løping

Alle barn får premie!

Følgende utstyr trengs:

Svømming: badeklær og hvis ønskelig svømmehette og svømme briller. Våtdrakt ikke nødvendig.

Sykkel: sykkel/sparkesykkel, hjelm, t-skjorte til å feste nummer på og evt hansker

Løping: løpesko

Husk fullt skift (inkludert sko) til etterpå!