Velkommen til Trondheim BarneTriatlon lørdag 17. august 2018 – i og ved Kyvannet på Byåsen

Barnetri er et triatlonarrangement for alle barn 5-12 år. Dersom det er småsøsken som er under 5 år og veldig gjerne vil være med, så får de det. For eldre søsken, foreldre, besteforeldre, naboer og andre arrangeres Terrengtri rett etter Barnetri. Mer informasjon finnes under Terrengtri.

Svømmingen i Barnetri foregår mellom to murvegger i et oppmurt «basseng» i Kyvannet. Bakken skråner utover så det går an å vasse eller svømme, avhengig av barnets ferdighetsnivå. Barn som har våtdrakt må gjerne bruke den, men det er ikke et krav. Barn som ikke er svømmedyktige kan også bruke armringer dersom de ønsker. Foreldre kan følge barnet så mye som det trenger for å føle seg trygg både på svømming, sykling og løping.

Praktisk gjennomføring: 

Svøm

Barnet svømmer (evt vasser) i vanlige svømmeklær, og kommer så opp på land og inn i skiftesonen – som kanskje er noe av det artigste for barn i triatlon. I skiftesonen hjelper foreldre eller andre barnet med litt avtørking, og på med sko, hjelm og t-skjorte hvor nummeret er festet. Hvis man ønsker å gjøre som de proffe bytter man ut lissene i joggeskoene med strikk (egne systemer for dette kan kjøpes på løpeskobutikker og andre sportsbutikker).

Sykkel

Dersom sykkelen henger på stativet løfter foreldrene sykkelen ned, og barnet triller sykkelen til man er utenfor skiftesonen. Så sykler barnet den distansen som er oppgitt. Det er en litt bratt bakke i starten hvor de aller minste barna kanskje må få litt hjelp, og for de større barna er det en litt bratt bakke litt senere, hvor de kanskje må gå av sykkelen og trille opp.

Løp

Når barnet er ferdig med sykkeletappen, gir de fra seg sykkelen til en funksjonær, og fortsetter på løpeetappen. Så er det bare å løpe til man kommer i mål!

Barn kan melde seg på i følgende klasser (selv om man kan svømme/sykle/løpe lenger enn det som er oppgitt, må alle følge klasser jfr reglene til Norges Triatlonforbund).

Første start går klokken 10:00 med Mikro-tri først, og deretter Mini-tri og Barne-tri.

Mikro-Tri 5-7 år

  • 25 meter svømming (ingen krav til svømmeferdighet, armringer kan brukes)
  • 400 m sykling – alle typer sykler, inkludert sparkesykkel og støttehjul kan brukes
  • 150 m løping

 

Mini-Tri 6-10 år

  • 50 meter svømming (armringer kan brukes)
  • 1 km sykling – alle typer sykler, inkludert sparkesykkel og støttehjul kan brukes
  • 500 m løping

 

Barne-Tri 11-12 år

  • 100 meter svømming (kun svømmedyktige)
  • 3 km sykling – ”vanlig sykkel” – ikke racersykkel
  • 1 km løping

 

Alle barn får premie!

 

Følgende utstyr trengs:

Svømming: badeklær og hvis ønskelig svømmehette og svømme briller. Våtdrakt ikke nødvendig.

Sykkel: sykkel/sparkesykkel, hjelm, t-skjorte til å feste nummer på og evt hansker

Løping: løpesko

Husk fullt skift (inkludert sko) til etterpå!

 

Deltakeravgift kr 50 per barn – KLIKK HER

 

Det blir kiosk med salg av mat og drikke

Velkommen!