Posted by on 10. april 2021

Fra 26.–30. april skal Arman Vestad løpe “Tour de Wave” fra Trondheim til Snåsa gjennom fem dagsetapper. På veien skal han vinke, smile, hilse på alle han møter og snakke med alt fra barn til ordførere.

– Vi hilser på hverandre når vi møtes i marka, eller når vi møtes med hund eller barnevogn. Hva er det som skal til for at vi også skal kunne klare å snakke med hverandre uten disse hjelpemidlene?, sier Arman.

Arman er både en ivrig løper og triatlet.
Foto: Arman Vestad

– Målet med turen er vise hvor lite som skal til for å kunne gjøre dagen til dem du møter litt bedre. Han vil samtidig motivere andre til å gjøre det samme på sine løpe- eller gå turer rundt om i Norge. Et smil kan ikke endre verden, men kan endre dagen til den du møter, sier Arman. Han ble veldig inspirert av vennligheten til innbyggerne i Snåsa gjennom flere besøk der det siste året. Snåsningene vennlige atferd har gjort de til samfunn han alltid vil huske. «Remarkable» er det engelske ordet som han synes er dekkende her, forteller Arman.  Denne atmosfæren vil han ta med ut i løypa og utfordre alle de andre stedene han besøker til å utvise den samme vennligheten som Snåsa gav han. Et smil kan også smitte!

Fem dager – fem byer – mange menneskemøter (på avstand)

Hver dagsetappe har fokus på forskjellige målgrupper som Arman er opptatt av. I Trondheim skal han møte folk på frivillighetssentralen. I Stjørdal møter han barn i barnehage som har jobbet med vennlighet som tema den dagen han løper forbi. I Levanger møter han beboere på sykehjem, og i Verdal skal han hjelpe til i et nabolag. På Steinkjer skal han snakke med Mental Helse Ungdom og ordfører Anne Berit Lein. På Snåsa skal han intervjue ordfører Arnt Einar Bardal om hvorfor han vil at Snåsa skal bli Norges vennligste bygd.

29. april løper han inn til Steinkjer. På de siste kilometerne inn mot sentrum får han besøk av Ordfører Anne Berit Lein.  Hun mener dette er en viktig sak. Hun forteller:
– Jeg mener vi alle har godt av et smil og si hei til hverandre, også de vi ikke kjenner fra før. Både fordi det er godt å føle seg sett, men også fordi smil smitter. Det er mye helse i et vennlig smil, sier Anne Berit.

Under finner man plakat som viser hvor det skal løpet de ulike dagene. Merk at datoene er forskjøvet med 14 dager som betyr at det løpes 26.-30. april.

Posted in: Generelt