Posted by on 23. april 2017

Akvatlon med store temperaturkontraster

Vårens akvatlon gikk av stabelen lørdag 22.april for medlemmer av Trondheim triatlonklubb og NTNUI Triatlon. 48 deltakere stilte til start, noe som med stor sannsynlighet er ny deltakerrekord! Det stilte 4 til start i barn 5-10 år, 5 i barn 11-12 år, 3 i ungdom og 36 i junior og voksne.

Været var også av det gode slaget under første del av konkurransen. Pirbadet kunne by på en temperatur man hadde vært meget fornøyd med i løpet av en trøndersk sommer. Deltakerne kunne derimot ikke oppholde seg inn under hele konkurransen. Etter 25 m svømming for de yngste barna, 100 m for de litt eldre barna, 250 m for ungdommene og 500 m for junior og voksne, bar det ut i det sure vårværet som hadde inntatt Trondheim.

Ute på strandpromenaden måtte deltakerne takle motvind litt fra siden på veg opp til vending, mens de kunne ta hjelp av vinden i ryggen på vei tilbake.

Foto: Trond Karlsen.

Ungdommene var først ut, og her ble det løpt godt av samtlige med en imponerende innsats. Deretter sto barnas løpeetappe for tur. Også dette løpet var preget av god løping og høy innsats!

Deltakerbilde barn og ungdom. Foto: Trond Karlsen.

Til slutt var det det tid for juniorene og de voksne å legge ut på sin 5 km løping. Tidene fra svømmingen dannet grunnlaget for en jaktstart. Først ut var første års senioren Henning Andersson, etter å ha svømt sin 500 m på 6:27. Deretter fulgte Ole Alsos og beste kvinne på svømmingen, Anne Grete Haugan, henholdsvis 4 og 5 sekunder etter. Deretter fulgte et lite mellomrom, før de resterende løperne satte i vei en etter en.

I junior var det to deltakere, Simen Holen (2001) og Axel Andersson (1999). Simen svømte på 8:22, mens Axel svømte på 8:50.

På herresiden var Henning Andersson først i mål, fulgt av Ole Alsos og Eystein Relling. I dameklassen strakk Johanne Knop Sandvand det lengste strået med Anne Nevin kun seks sekunder etter, og Emilie Engebretsen løp inn til tredje.

I junior løp Axel Andersson inn til første plass, fulgt av Simen Holen på andre plass. Fin innsats av de unge utøverne.

Flere bilder følger nedenfor resultatlistene.

Årets deltakerbilde. Foto: Synne Våge Opheim.

Vi håper vi ses til nytt akvatlon i november!

Resultatlister:

Bilder tatt av Trond Karlsen:

Posted in: Arrangement, Konkurranse