Posted by on 8. desember 2013

DSC_0032

Forrige helg var det første treningssamling i triatlon for ungdommer i Trondheim. Fredag var det økter med svømming i Pirbadet og løping i Ranheimshallen med bl.a løpedrills. Lørdag var det svømming i Pirbadet på morgen, der ungdommene fikk testet seg på 100m og 400m. På ettermiddagen hadde de 1500m løpstest og en 4x800m terskeltest. På kvelden koste de seg på Peppes Pizza og planla kommende sesong.

Initiativtager og trener Heidi Øvstetun er imponert over de 6 ungdommene som var med på treningssamlinga. Alle er relativt ferske innen triatlon, noen er helt nybegynnere mens et par har vært med på noen triatlonkonkurranser siste året. Men de har alle drevet med og driver fortsatt med annen idrett i tillegg. De er glade i å trene og er sterke. Noen er svømmere, andre er syklister og løpere. Nå vil de satse på triatlon, enten i stedet for eller i tillegg til sin opprinnelige idrett. Testene denne helga er nyttige i det videre treningsopplegget deres og det blir spennende å se fremgangen.

Henning Andersson kommer fra svømmemiljøet i Trondheim. Henning har de siste årene trent allsidig med litt sykkel og løp i tillegg til svømmetreningene i TS&LK. Stina Foldahl , Lise Ingeborg Holmlimo og Thea Gjertsen har de siste årene bodd i Spania. Der ble de kjent med triatlon og har trent og konkurrert litt der. Alle driver aktivt med sykkel og satser nå på triatlon i tilleggg. Thea kommer fra Bergen og representerer Åsane CK, men kommer altså til Trondheim på samling siden hun allerede kjenner de andre jentene godt. Stina og Lise Ingeborg sykler for CK Victoria. Anna Røe er også sterk syklist og har syklet for TVK flere år. Håkon Emil Øien har drevet med svømming en del år samtidig som han har løpt, han går nå 2. året på Strinda videregående skole på toppidrett løp. Håkon Emil har i sommer vært med på flere av treningskonkurransene som Trondheim triatlonklubb har arrangert.

Om 2 uker skal 4 av disse til Oslo på ungdomssamling på Toppidrettsenteret. Der skal de bli kjent med andre ungdommer som satser på triatlon, trene, og testes på 800m svømming og 5000m løp.

Det blir månedlige treningssamlinger i Trondheim utover vinteren og det er plass til flere ungdommer forteller Heidi Øvstetun.

Stina Foldahl

Stina Foldahl

Thea Gjertsen

Thea Gjertsen

Lise Ingeborg Holmlimo

Lise Ingeborg Holmlimo

Håkon Emil Øien

Håkon Emil Øien

Henning Andersson

Henning Andersson

Posted in: Generelt