Posted by on 14. mai 2021

Natt til lørdag 15. mai norsk tid er duket en historisk begivenhet for Trondheim Triatlonklubb og trøndersk triatlon når Solveig Løvseth stiller til start i World Triathlon Championship Series i Yokohama, Japan. Dette er første gang en triatlet fra Trondheim Triatlonklubb og Trøndelag stiller til start i et VM-serie løp!

Solveig begynte med triatlon og ble med i Trondheim Triatlonklubb vinteren 2014/2015, og 2015-sesongen viste raskt at dette var en idrett hun både kunne trives med og lykkes i. Siden dette har hun tatt store steg, og spesielt det siste året har Solveig for alvor begynt å nærme seg de beste i verden.

Siden januar har Solveig vært på treningsleir i Portugal og Spania, hvor hun har svømt, syklet og løpt sammen med de andre damene på det norske triatlonlandslaget.

Løpet sendes live på triathlonlive.tv og dames løp starter kl. 03:05 natt til lørdag 15. mai. Sendingen starter 30 minutter før.
Rabattkode fra Norges Triatlonforbund: 2021_NFMEMBER
Bruk denne linken for å lage abonnement: TriathlonLIVE

Til start for Norge stiller også Lotte Miller og Stine Dale. I herrenes løp som starter kl. 05:55 stiller Gustav Iden, Casper Stornes og Kristian Blummenfelt.

Foto: Mikal Iden

I forkant av løpet har Norges Triatlonforbund gjort et intervju med Solveig som er publisert på deres Facebook-side. Under kan du lese hva Solveig sier.

Hvorfor startet du med triatlon?
Fram til 2015 var jeg aktiv svømmer, men etter noen år med lite framgang i bassenget bestemte jeg meg for å teste ut triatlon, noe jeg er veldig fornøyd med i dag. Jeg synes det er supergøy å være en del av det norske landslaget. Det er en utrolig morsom og inspirerende gruppe som det er veldig motiverende å trene sammen med. Alle på laget deler den samme treningsgleden og den samme vinnerviljen. Dette har skapt en helt spesiell kultur som jeg er veldig takknemlig for å være en del av.

Jeg synes det aller beste med å konkurrere er den mestringen jeg opplever når jeg føler at jeg har fått ut det jeg er god for i en konkurranse. Og, at jeg merker framgang i løpet av sesongen eller fra én sesong til den neste.

Hva gjør du når du ikke trener eller konkurrerer?
Når jeg ikke trener er jeg glad i å studere eller bare slappe av med en god serie. Jeg er inne i mitt andre studieår på industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU og synes egentlig studiet er veldig morsomt. Jeg må likevel innrømme at triatlon er enda morsommere og at studiene for tiden derfor har særdeles lav prioritet. Jeg stresser veldig lite med dette, og dersom jeg ender opp med å ikke ta noen eksamener enkelte semestre, er det helt greit. Per nå er studiene et lite hobbyprosjekt med svært lang tidshorisont.

Hva er det som motiverer deg for å trene så mye som du gjør?
Jeg har lyst til å bli så god som mulig. Jeg har veldig lyst til å kvalifisere meg til OL og være med å kjempe om topplasseringer der, både på stafett og individuelt.

Foto: Gustav Iden

Alle gode ting er tre, men hva er du sterkest på?
Jeg tror nok syklingen er min sterkeste gren per dags dato. Men jeg har stor glede av å trene alle tre:))

Hva liker du aller best med triatlon?
Jeg liker at triatlon er så variert, tøft og uforutsigbart. I konkurranser kan løpsdynamikken variere mye fra gang til gang, så ingen konkurranser er like. Triatlon krever et høyt treningsvolum, noe jeg liker godt.

Hvilket råd ville du gitt til deg selv for 5 år siden?
Å fortsette å ha det gøy med treningen og å nyte prosessen var (og fortsatt er) i. Og så ville jeg kanskje rådet meg selv til å ikke undervurdere viktigheten av nok søvn.

Hva er din beste triatlonopplevelse så langt?
Jeg tror faktisk jeg vil trekke fram fjorårets NM sprint, der jeg tok NM-gull. Dette var min første konkurranse etter å ha hatt et år med tilnærmet null trening. Jeg fikk kyssesyke i september 2019 og ble sengeliggende i månedsvis. Tanken på å konkurrere virket helt fjern. I løpet av sommeren 2020 kunne jeg endelig begynne å trappe opp treningen igjen og i hele tatt kunne stille i NM i september var veldig stort for meg. Da hadde det gått nøyaktig ett år siden jeg fikk kyssesyke, og ved å vinne NM følte jeg at jeg satte et endelig punktum for et veldig tøft år.

Her er Solveigs merittliste:
Nasjonalt:

  • 1.plass senior-NM olympisk distanse 2016
  • 1.plass senior-NM sprintdistanse 2016
  • 1.plass senior-NM sprintdistanse 2020 + kongepokal
  • 1.plass senior-NM olympisk distanse 2020

Internasjonalt:

  • 6.plass junior Europa-cup Alanya 2015
  • 14.plass senior European Cup Olsztyn 2019
  • 31.plass Word cup Antwerpen 2019
  • 7.plass U23-EM miksstafett Valencia 2019
  • 24.plass Word Cup Valencia 2020

Du kan følge Solveig på veien til toppen av pallen gjennom hennes Instagram: https://www.instagram.com/solveig_lovseth/

Posted in: Konkurranse