Klubben har etablert et treningstilbud for vintertriatlon for ungdom og voksne fra 13 år. Tilbudet er nytt for 2023 og vil bli løpende evaluert basert på oppmøte og tilbakemeldinger fra utøvere og trenere.

Hva er vintertriatlon?

Vintertriatlon består av disiplinene løp, sykkel og langrenn. Det finnes også en versjon av vintertriatlon hvor sykkel byttes ut med skøyter. Vinterduatlon består av løp og langrenn.

I vintertriatlon gjennomføres typisk alle disipliner i preppede skiløyper. Løping og sykling kan også gjennomføres på annet underlag, som f. eks vei.

Treningstider

UkedagTidspunktStedType treningUtstyr
Torsdag19.00-20.00FjellsetraVintertriatlonSki eller sykkel. Sjekk Spond før hver økt

Det er mulig å komme på to prøvetreninger før man eventuelt velger å bli medlem av klubben og benytte seg av treningstilbudet.

Oppmøtested for treningene er ved starten av skiløypene ved øvre Fjellseter parkering i Bymarka.

Trenere

Trenere for denne gruppen er: Marthin Kirkhus

Trondheim Triatlonklubb benytter seg av kompetente trenere for å tilby et godt aktivitetstilbud til barna. Trenerne har i henhold til idrettens regelverk godkjent politiattest. Trenerne godtgjøres i henhold til avtale med klubben. De fleste av våre trenere har trenerjobben som en liten deltidsjobb ved siden av studier eller annen jobb.

For å komme i kontakt med trenerne kan man sende en epost til: trener@trondheimtriatlonklubb.no

Utstyr og tips til trening og konkurranse

Løpingen gjennomføres som nevnt normalt i skiløype. Dette betyr at det er fordel med sko som tåler variert underlag og løse forhold. Løpesko for terreng eller orienteringsbruk kan passe bra.

Når det gjelder sykling er det best å ha en terrengsykkel eller tilsvarende med brede dekk. Fatbike kan være fint, for de som har det, men merk at dette ikke er tillatt i konkurranser i Norge iht. Triatlonforbundets konkurranseregelverk. Maks tillatte dekkbredde i konkurranse er 2,5 tommer. Det er tillatt med alt fra 26 til 29 tommer hjuldiameter. En terrengsykkel eller hybridsykkel med relativt brede dekk er derfor å anbefale. Piggdekk er lov, men som regel ikke nødvendig eller anbefalt. Sykkelsko eller skoene man løper i kan benyttes. Det er naturligvis krav om godkjent hjelm både på trening og i konkurranse

Langrenn gjennomføres i fri stil, som vil si at både skøyting og klassisk er tillatt. De raskeste bruker ofte skøyting, siden dette går fortest for eliten. Men ofte settes det også klassisk spor for de som vil gå med festesmurning. Fri stil gjelder også på våre treninger.

Ingen treningsavgift for vintertriatlon i 2023

I 2023 har klubben besluttet av alle medlemmer kan delta på vintertriatlontrening uten at det er krav om treningsavgift.

Registrering i treningsgruppen kan gjøres via dette skjemaet: https://forms.gle/kjqxWHCKz3uSEPEbA

Registrering av medlemskap gjøres via denne linken:
https://medlemskap.nif.no/163459

Kontakt oss

Dersom du er interessert i vintertriatlon ta kontakt med klubben på kontakt@trondheimtriatlon.no