Posted by on 2. juni 2017

Sender toppet stafettlag til Bryne-NM i helgen

For første gang skal norges beste mixed-stafettlag kåres, og Trondheim triatlonklubb stiller med toppet lag.

Konkurransen streames live søndag 4. juni  fra kl 10.50 på Norges triatlonforbunds Facebookside.

Søndag blir det fire ganger så spennende som en vanlig triatlonkonkurranse når det arrangeres mixed-stafett i super-supersprint: 250m svøm, 7 km sykkel og 2 km løp. Det blir puls, syre og taktikk, for her er det lov med drafting på sykkel.

Laget består av to veteraner med seier fra Trondheim triatlon, og to unge lovende utøvere. Vi har spurt de fire hva de synes om å representere klubben i NM stafetten.

 

Anne Grete Haugan er veldig glad i å svømme, og har bidratt til at stadig flere i klubben deler denne gleden. Løping, derimot, har vært langt ned på listen. Hun bestemte seg derfor for å overbevise hjernen om at løping er gøy ved å smile hver gang  hun løp. Dette har gitt resultater, og hun løper fortere enn noen gang. Om stafetten sier hun:

Smil på løping, og løping smiler tilbake

«Jeg digger stafetter og endelig får vi muligheten i triatlon også. Dette har motivert meg i hele vår til å trene godt. Jeg er svært spent. Det forplikter å være på lag med tre så gode utøvere, men jeg finner ro i at jeg er godt forberedt.»

 

 

 

 

 

 

 

Solveig Natvig Løvseth er en av klubbens mest lovende unge utøvere. Som junior i 2016 vant hun senior-NM både i sprint og olympisk distanse. I vår ble hun

Solveig jakter nye NM titler i Bryne i helgen

tatt ut for å representere Norge i EM. Men først skal hun representere klubben i stafett-NM. Og hva synes Solveig om å være med?

«Triatlonstafett er utrolig gøy. Jeg deltok på min første triatlonstafett i forbindelse med U23-EM i Burgas i fjor. Det er morsomt at så mange lag har meldt seg på, og jeg gleder meg til å representere klubben!»

 

 

 

Ole Andreas Alsos er en av klubbens raskeste svømmere. Desto mer imponerende (evt irriterende) er det derfor at han også kommer først i mål på duatlon.

Rask i vann – og rask på land

Om deltagelse i stafett for klubben sier han dette:

«Stafett er kult og jeg gleder meg veldig! Mye mer enn til sprintdistansen på lørdag. Det er noe helt spesielt med stafett når du vet at noen andre står og venter på deg. Da er det bare å gi alt til målstreken.»

 

 

 

 

 

 

 

Henning Andersson tok over som leder for Trondheim triatlonklubb nå i vår, og syntes kanskje det var litt rart å ta ut seg selv på klubblaget. Men plassen var selvsagt, og våren har startet bra med bl.a. seier i Studentmesterskapet i triatlon.

Rask i skiftesonen – viktig egenskap på supersprint

Stafett er stafett sier Henning:

«Konkurranse er gøy, og da blir stafett fire ganger så gøy. Da jeg hørte at det skulle bli mixed-stafett i NM var jeg aldri i tvil om at Trondheim triatlonklubb skulle stille lag. Deltagerne har utmerket seg for klubben tidligere, og etter flere dueller mot Ole blir det veldig artig å konkurrere sammen på lag.»

 

Posted in: Generelt, Intervju