Duatlon arrangeres som en uhøytidelig treningskonkurranse for klubbens medlemmer. Treningskonkurransen er åpen for medlemmer over 18 år i Trondheim Triatlonklubb (betalt medlemskontingent for 2024) og NTNUI Triatlon. Man trenger bare løpesko, sykkel, og hjelm for å delta i denne konkurransen. Det starter med løping, så sykling, og så en runde til med løping.

Påmelding

Påmelding i Spond-gruppene for medlemmer av treningsgruppene i Trondheim Triatlonklubb. Påmelding for andre på Facebook-arrangementet eller ved oppmøte.

Aldersklasser og distanser

Voksne fra 18 år: 5 km løping + 22 km sykling + 2,5 km løping

Se lengre ned for løypekart og løypebeskrivelse.

Tidsskjema

Race brief: 11:50
Start: 12:00

Sted

Skiftesone, start og mål blir ved kunstgressbanen nord for Spongdal på Byneset (se kart under).

Lisens og forsikring

All deltakelse på treningen skjer på eget ansvar.

Alle deltakere oppfordres til å løse helårslisens hos Norges Triatlonforbund eller ha tilsvarende forsikring. For de under 20 år er grunnlisensen gratis.

Løypekart voksne fra 18 år

Løpeløypen består av et strekk på 1250 m som løpes frem og tilbake. På første løpeetappe løpes det to runder – totalt 5 km. På den avsluttende løpingen løpes det én runde – totalt 2,5 km.

Sykkelløypen er 22,4 km lang og går rundt Byneset. Det sykles mot klokken. ALLE trafikkregler skal følges og man skal vise hensyn til andre trafikanter og andre deltakere. Brudd på trafikkregler eller hensynsløs adferd medfører diskvalifikasjon og kan også medføre ytterligere sanksjoner fra klubben. Dette gjelder spesielt i fotgjengerfelt, veikryss og blinde svinger. Det er ikke tillatt med drafting (ligge på hjul). Det skal holdes 10 meter avstand fremhjul til fremhjul. Se for øvrig NTFs konkurranseregler. Alle må bruk hjelm og ha gode bremser på sykkelen.

Løypekart for voksne fra 18 år er vist under.