Duatlon – sesongåpning på land 

kart øysand

Klar for den nye sesongen? Vi ønsker barn, ungdom og voksne velkomne til sesongåpning og duatlon på Øysand den 27. mai. Etter løpet blir det servering i kafeen for å feire at sesongen er i gang for nye og gamle, barn og voksne.

Duatlon arrangeres i år som et treningsløp for medlemmer i klubben. Det vil ikke bli noe offisiell tidtaking med mellomtider. Klubben leier kafeen på Øysand og spanderer deltageravgiften til alle som er med. Alle deltagere må ha helårslisens fra Norges triatlonforbund. Les mer om hvorfor nederst. Lisensen kan kjøpes her. 

I år byr vi på tre ulike distanser:

Full distanse (løping – sykling (på vei) – løping på henholdvis 1.9 km, 14 km og 3,8 km) – 16 år og oppover

Ungdomsdistanse: (løping – sykling (på grus) – løping på henholdsvis 1.0 km, 7,6 km og 1,0 km) – 13-18 år

Barnedistanse: 1km sykkel, 500m løping (5-12år)

Her blir det muligheter for å kjenne på spenningen i skiftesonen, børste støv av triatlondrakten, lufte racersykkelen og være med på en flott familiedag på Øysand.

Tidsplanen for arrangementet er:

  • 12:15 Oppmøte for gjennomgang av løypa og henting av startnummer/registrering.
  • 13:00 Start full distanse.
  • 13:15 Start ungdomsdistanse. Ungdommer mellom 16-18 år kan velge mellom de to distansene.
  • ca 14:00 Barnedistanse.

Påmelding innen 25. mai gjøres HE

Innmelding i klubben gjør du HER

Parkering:

P-plassen ved Øysand camping koster kr 50 og betales av hver enkelt.

Generell info:

Man trenger bare løpesko, sykkel, og hjelm for å delta i denne konkurransen.

Det starter med løping, så sykling, og så en runde til med løping. Hybrid/terrengsykkel er anbefalt for den korte distansen. Full distanse går på asfalt og racersykkel kan benyttes.

Drafting (å ligge på hjul) er ikke lov på sykkeletappen, sykling i skiftesonen er ikke lov, og det er påbudt med hjelm. Trafikkregler skal overholdes.

 

Dersom du er halt, har langtidspunktert eller av andre grunner ikke kan delta så trenger vi noen frivillige som kan hjelpe til med rigging, merking og løypesikkerhet. Meld fra til Johannes om du kan hjelpe til på epost hoysater(at)gmail.com

Løypekart ligger her: Kart-Øysand-duatlon-rev-02

Vel møtt!

Hilsen Mona og Johannes

Hvorfor må du ha løst helårslisens for å være med på duatlon?

Dersom det skjer en ulykke i forbindelse med trening eller konkurranser i regi av en klubb, er klubben ansvarlig for deltageren. Norges triatlonforbund krever derfor at alle som deltar på treninger som organiseres i regi av klubben har gyldig lisens. Helårslisens er et enkelt alternativ for alle som har planer om å delta i konkurranser og på klubbtreninger i løpet av året, og gjelder også på treningsturer.

3atlet har skrevet mer om lisens her.

Barn opp til 13 år dekkes automatisk av Norges idrettsforbunds idrettsforsikring for barn 

Ungdom 13-19 år kan kjøpe lisens for kr 0 (utvidet kr 175). Selv om standardlisensen ikke koster noe er det viktig at ungdommen er registrert.

Studenter betaler kr 250 (kr 400 utvidet), mens voksne kan velge mellom vanlig (kr 450) eller utvidet forsikring (kr 650). Les mer om lisens og anskaffelse her. 

Har du spørsmål om lisens, ta kontakt med klubben på kontakt@trondheimtriatlonklubb.no