Duatlon

kart øysand

Duatlon arrangeres som et treningsløp for medlemmer i klubben. Se klubbens Facebooksider eller Spond for kommende arrangementer. 

Det er ikke offisiell tidtaking med mellomtider. Alle deltagere må ha helårslisens fra Norges triatlonforbund. Les mer om hvorfor nederst. Lisensen kan kjøpes her.

I byr vanligvis på tre ulike distanser:

Full distanse (løping – sykling (på vei) – løping på henholdvis 1,9 km, 14 km og 3,8 km) – 16 år og oppover.

Ungdomsdistanse: (Løping – sykling (på grus) – løping på henholdsvis 1.0 km, 7,6 km og 1,0 km) – 13 – 18 år.

Barnedistanse: 1km sykkel, 500m løping (5 – 12 år).

 

Man trenger bare løpesko, sykkel, og hjelm for å delta i denne konkurransen. Det starter med løping, så sykling, og så en runde til med løping. Hybrid/terrengsykkel er anbefalt for den korte distansen. Full distanse går på asfalt og racersykkel kan benyttes.

Drafting (å ligge på hjul) er ikke lov på sykkeletappen, sykling i skiftesonen er ikke lov, og det er påbudt med hjelm. Trafikkregler skal overholdes.

Hvorfor må du ha løst helårslisens for å være med på duatlon?

Dersom det skjer en ulykke i forbindelse med trening eller konkurranser i regi av en klubb, er klubben ansvarlig for deltageren. Norges triatlonforbund krever derfor at alle som deltar på treninger som organiseres i regi av klubben har gyldig lisens. Helårslisens er et enkelt alternativ for alle som har planer om å delta i konkurranser og på klubbtreninger i løpet av året, og gjelder også på treningsturer.

3atlet har skrevet mer om lisens her.

Barn opp til 13 år dekkes automatisk av Norges idrettsforbunds idrettsforsikring for barn.

Les mer om lisens og anskaffelse her. 

Har du spørsmål om lisens, ta kontakt med klubben på klubbens Facebooksider eller kontakt@trondheimtriatlonklubb.no